نکروز چربی سینه چیست؟ آشنایی با علل و روش های درمان

نکروز چربی سینه چیست؟ آشنایی با علل و روش های درمان

در این مقاله می خواهیم تا شما را با نکروز چربی سینه آشنا کنیم. این عارضه در اثر آسیب دیدن بافت های چربی بدن فرد به وجود می آید و عموما دارای علائمی از قبیل کبودی و قرمز شدن پوست است که در ادامه به آن اشاره خواهیم نمود.

خوشبختانه نکروز چربی سینه یک بیماری شایع و خوش خیم است و بیشتر مواقع در ناحیه سینه و پستان ایجاد می شود.

لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر، در ادامه مطلب با تاپ کلینیک همراه باشید.

نکروز چربی سینه چیست؟

نکروز چربی سینه چیست؟نکروز چربی یا (Fat necrosis)، عارضه ای است که طی آن بافت های چربی ناحیه سینه دچار آسیب دیدگی شده و محتوای چربی داخل سلول‌ها جایگزین چربی آسیب دیده می‌شود.

این عارضه باعث تخلیه چربی بافت های سینه انسان شده و طبق تجربه می توان بیان کرد، احتمال بروز نکروز چربی در سینه‌هایی که افتاده‌تر است، نسبت به سایر سینه‌ها بیشتر است.

نکروز چربی سینه ممکن است در هر سنی و در هر جایی از سینه ظاهر شود، اما عموما در خانم هایی که چاق هستند یا سینه های بسیار بزرگی دارند، این بیماری شایع تر است.

علائم عارضه نکروز چربی سینه

در ابتدا باید اشاره کنیم عارضه نکروز وقتی در فرد مشاهده می شود، که بدن او سلول های آسیب دیده را با بافت زخم سفت جایگزین کند.

این عارضه عمدتا به صورت یک توده گرد و محکم قابل لمس است. در برخی موارد با ایجاد این توده، پوست اطراف سینه فرد میزانی قرمز شده و حتی در مواردی به سمت کبودی می رود. در برخی مواقع نیز ممکن است چربی موجود در آن ناحیه در سینه ناشی از عمل های جراحی باشد که در ابتدا خود را نشان ندهد.

نکروز چربی چنانچه در ابعاد کوچکی ایجاد شده باشد، امکان از بین رفتن آن وجود داشته و نیازی نیست نسبت به آن درمانی صورت گیرد. طبق تجربه می توان گفت تنها موارد خاصی از این بیماری ممکن است برای برای فرد دردسرساز باشد و این موارد نیز با علائمی نظیر ایجاد درد و تغییر حالت سینه مشخص می شود.

چنانچه بخواهیم به چند مورد از علائم عارضه نکروز چربی سینه اشاره کنیم، می توان به سراغ نشانه های زیر رفت:

  • وجود توده های محکم و گرد در پستان
  • کبود و یا قرمز شدن پوست اطراف سینه
  • خروج مایعات از نوک پستان
  • وارونگی یا جمع شدن نوک پستانک

علائم عارضه نکروز چربی سینه

تشخیص نکروز چربی سینه

تشخیص عارضه هایی نظیر نکروز چربی، عمدتا از طریق تصویربرداری در آزمایشگاه های پزشکی صورت می گیرد، و توصیه می شود چنانچه فردی متوجه وجود توده‌ای در ناحیه سینه خود شود، سریعا این موضوع را با پزشک خود درمیان گذاشته و در صورت تشخیص پزشک اقدام به انجام آزمایش نماید.

همانطور که اشاره کردیم آزمایشاتی نظیر تصویربرداری، متداول ترین روش های اطلاع از وجود توده چربی در بدن می باشند که در ادامه به چند مورد از آن اشاره خواهیم نمود.

نتایج این آزمایشات نقش مهم سرطانی بودن و یا بی خطر بودن عارضه را برای فرد مشخص می سازد.

  • اشعه ایکس

اشعه ایکس، یکی از فناوری های پرکاربرد علم پزشکی است که با استفاده از پرتونگاری سنتی، اشعه ایکس اقدام به تصویربرداری از وضعیت سلامتی بدن فرد می کند.

این امر به دو طریق انجام می گیرد. در نوع اول اشعه ایکس مستقیما از درون جسم می‌گذرد و در نوع دوم اطلاعات مربوط به زاویه‌ها و طول موجی که از بدن فرد منتشر شده، اثر منحصر به فردی از ساختار جسم فراهم می‌کند.


بیشتر بخوانید: تزریق چربی به سینه یا پروتز؟ کدام یک بهتر است؟


  • سونوگرافی

سونوگرافی، یک روش بدون خطر و بدون درد است که طی آن با استفاده از امواج صوتی، تصاویری از داخل بدن تولید می‌شود. در این روش از یک مبدل استفاده‌شده و امواج صوتی با فرکانس بالا به بدن منتقل می‌شوند.

این مبدل می‌تواند صداهایی را که به عقب بازمی‌گردند را جمع‌آوری نموده و از طریق رایانه، آنها را به تصویر تبدیل کند. تصاویر در زمان واقعی ثبت می‌شوند و می‌توانند ساختار و حرکت اندام‌های داخلی بدن را نیز نشان دهند.

  • تصویربرداری MRI

در عکس برداری MRI، هیچگونه اشعه ای تابیده نشده و در واقع تصاویر با استفاده از صفحات مغناطیسی قوی تولید می شوند.

یک اسکن MRI تصاویری مقطعی از بسیاری از زوایای بدن می گیرد، به طوری که به متخصص امکان بررسی وضعیت بیمار از بالا، جلو، و طرفین بدن را می دهد.

به کمک ام آر آی می توان تصاویری از بافت های نرم بدن ایجاد کرد که توسط هیچ دستگاه تصویربردار دیگری قابل انجام نیست.

تشخیص نکروز چربی سینه

روش های درمان نکروز چربی سینه

در حال حاضر درمان خاصی برای عارضه نکروز چربی انجام نمی شود، چرا که در اکثر موارد، نیازی به درمان های جراحی نبوده و صرفا در بازه زمانی مشخصی می توان با ماساژ، دردهای احتمالی و کبودی پوست بدن را تسکین داد.

البته چنانچه ناحیه نکروز چربی حاوی Oil cysts باشد، وسط سوزن و سرنگ مایع آن کشیده می‌شود تا احساس ناراحتی رفع شود.

معمولا نکروز چربی خود بخود از بین می‌رود؛ در صورتیکه توده و یا منطقه توده مانند از بین نرود و یا بزرگتر شود، ممکن است با عمل جراحی کوچکی آن بخش برداشته شود.

اگر پزشک تشخیص نکروز چربی در سینه را تأیید کرد، در صورتی که کوچک باشد و باعث ناراحتی شما نشود، ممکن است توصیه کند منتظر بمانید تا نکروز چربی در سینه بدون درمان برطرف شود، خصوصاً اگر ممکن است چندین ماه طول بکشد تا نکروز چربی سینه شکسته شود تا از بین برود.

روش های درمان نکروز چربی سینه

سخن آخر

در این مقاله سعی داشتیم تا اطلاعات نسبتا جامعی در مورد عارضه نکروز چربی سینه را در اختیار شما قرار دهیم. یکی از علائم این بیماری، تغییر رنگ ناحیه سینه و قرمز شدن پوست است که در صورت مشاهده این علائم بهتر است برای معاینه به پزشک مراجعه نمایید.

در حالت کلی باید گفت این بیماری خوشبختانه جزء بیماری های سرطان زا و خطرناک نبوده و در اکثر موارد نیازی به جراحی برای بیمار نخواهد بود.

سوالات متداول

منظور از عارضه نکروز چربی سینه چیست؟

نکروز چربی سینه، به عارضه ای گفته می شود که طی آن بافت های چربی سینه دچار آسیب دیدگی می شوند.

از علائم ایجاد نکروز چربی سینه در انسان به چند مورد اشاره نمایید؟

وجود توده های محکم و گرد در پستان – کبود و یا قرمز شدن پوست اطراف سینه – خروج مایعات از نوک پستان – وارونگی یا جمع شدن نوک پستانک.

برداشتن نکروز چربی سینه با استفاده از سوزن به چه صورتی انجام می شود؟

این روش برای درمان نکروز چربی، شامل فرو بردن یک سوزن نازک و توخالی به درون نکروز چربی برای تخلیه محتوی روغن آن است؛ که این عمل به طور معمول سبب ناپدید شدن توده چربی یا همان نکروز چربی می ‎شود.

متفرقه



دکتر فرشاد مختاری نژادمشاهده نوشته ها

دکتر فرشاد مختاری نژاد

تخصص جراحی عمومی - دکترای حرفه‌ای پزشکی | محتوای فوق زیرنظر دکتر فرشاد مختاری نژاد متخصص جراحی عمومی و دکترای حرفه ای پزشکی با شماره نظام پزشکی: 109793 نگاشته شده است. درباره ما - فیس بوک - اینستاگرام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با دکتر: ۰۹۳۹۴۲۱۶۱۹۹