معرفی انواع روش های لیپوساکشن

معرفی انواع روش های لیپوساکشن

در طول سال ها، از روش ها و جراحی های مختلفی برای لاغری بدن استفاده شده است که هر کدام، متناسب با کاربرد خود، مسبب نتایج متفاوتی شده اند.

یکی از جدیدترین روش های لاغری که پیدایش آن به قرن بیستم میلادی در ایتالیا بر می گردد؛ استفاده از عمل لیپوساکشن است.

در ادامه مطلب با تاپ کلینیک همراه شوید تا به معرفی انواع روش های لیپوساکشن بپردازیم و برای انتخاب بهترین روش شما را راهنمایی نماییم.

لیپوساکشن چیست؟

لیپوساکشن که با نام هایی همچون لیپو، لیپوپلاستی یا فرم دهی بدن نیز شناخته می شود، نوعی عمل جراحی پلاستیک است که در آن چربی های اضافی از نواحی مختلف بدن از جمله شکم، پهلو، باسن و بازو برداشته می شود.

همچنین این روش، در درمان اختلالات خاص از جمله سندروم چربی دردناک و ژنیکوماستی می تواند موثر واقع شود.

انواع روش های لیپوساکشن

در طول سال ها، از روش های مختلفی برای لاغری بدن استفاده شده است که هر کدام، متناسب با کاربرد خود، مسبب نتایج متفاوتی شده اند.

یکی از جدیدترین روش های لاغری که پیدایش آن به قرن بیستم میلادی در ایتالیا بر می گردد؛ استفاده از عمل لیپوساکشن است.

لیپوساکشن برای نواحی مختلف بدن و در انواع مختلف کاربرد دارد که پزشک متخصص با توجه به وضعیت فرد, اقدام به لیپوساکشن می کند. در ادامه مقاله به معرفی برخی از موثرترین روش های آن خواهیم پرداخت.

1- لیپوساکشن کلاسیک

این روش یکی از که قدیمی ترین شیوه های انجام لیپوساکشن است؛ در آن از دستگاه ساکشن یا مکنده، برای تخلیه ی چربی بدن شخص استفاده می کنند.

2- لیپوساکشن تامسنت

این روش که امروزه مورد توجه تعداد کثیری از جراحان قرار گرفته است؛ در مقایسه با روش های درمانی دیگر خون ریزی زیادی ندارد.

عمده ی تفاوت این روش با سایر موارد، تزریق محلولی ترکیبی از اپی نفرین یا همان هورمون آدرنالین، بی حس کننده ی لیدوکائین و بی حس کننده ی موضعی، به محل ساکشن است. تزریق این محلول، منجر به انقباض عروق محیطی، و در نتیجه کاهش آسیب و خون ریزی می شود.

3- لیپوساکشن با استفاده از لیزر یا لیپولیزر

استفاده از لیزر، که تقریبا تکنیک جدیدی محسوب می شود؛ روشی مناسب برای تعداد زیادی از افراد است. لیزر باعث ذوب شدن چربی های یک ناحیه می شود؛ به طوری که حجم زیادی از چربی با آسیب کمتر، از بین می رود.

در این روش از لیزر برای تجزیه چربی و تبدیل آن به مایع استفاده می شود و سپس با دستگاه مکش چربی ها را از بدن خارج می کنند. این عمل باعث تخلیه یکنواخت چربی ها و صاف شدن منطقه تحت درمان خواهد شد، اما به خاطر انرژی کمتر امواج بیشتر برای نواحی کم چربی مثل گردن کاربرد دارد.

4- لیپوساکشن اولتراسونیک یا ویزر

لیپوساکشن اولتراسونیک یا ویزر، روشی برای خارج کردن چربی های موضعی از نقاط مختلف بدن است که در این روش با استفاده از فرکانس بالای امواج اولتراسوند، دیواره سلولی چربی ها از بین رفته و برای خارج شدن از بدن آماده می شود. این عمل را می توان به دو روش خارجی و داخلی انجام داد.

VASER نوعی از دستگاه هایی است که برای جراحی با استفاده از انرژی ماورای صوت استفاده می شوند. انرژی ماورای صوت، منجر به ذوب شدن بافت چربی می شود.

در این روش، انرژی ماورای صوت را از طریق یک دسته ی مخصوص روی بافتی که مورد تخلیه چربی قرار گرفته است، متمرکز می کنند. این تکنیک، تخلیه ی سریع مقدار زیادی از چربی راه همراه دارد و بیشتر برای مردان مورد استفاده قرار می گیرد.

روش های مختلف لیپوساکشن و عوارض آنها

5- لیپوساکشن با کمک نیرو

در این روش، دستگاهی به لوله ی تخلیه کننده ی چربی اضافه می شود که در نتیجه آن، تخلیه ی سریع تر چربی از آن ناحیه را به همراه دارد.

5-1 لیپوساکشن بی خطر

این روش، که در زیر مجموعه ی لیپوساکشن با کمک نیرو قرار دارد، از سه مرحله تشکیل شده است که در ادامه به بررسی مراحل مختلف آن می پردازیم.

  1. مرحله اول (جداسازی): این مرحله شامل جدا کردن بافت های چربی ناخواسته، از بافت های اطراف آن است. به طوری که سلول ها و رگ های خونی بافت های اطراف، کمترین میزان آسیب را دریافت کنند.
  2. مرحله دوم (بیرون کشیدن چربی): در این مرحله بدون اینکه به بافت های اطراف و رگ های عصبی آسیبی برسد، بافت های چربی جدا شدن با استفاده از لوله ی مخصوص لیپوساکشن، بیرون کشیده می شوند.
  3. مرحله سوم (یکنواخت سازی چربی): در مرحله ی آخر، بافت چربی باقی مانده در کل ناحیه، یکسان و یکنواخت می شود تا باعث ایجاد سطح هموار در ناحیه ی ساکشن شود و از دیده شدن ناهمواری های سطحی، جلوگیری کند.

لیپوساکشن بی خطر

6- کول اسکالپینگ

این روش که به پیکرتراشی سرد معروف است، بدون نیاز به جراحی انجام می شود و سلول های چربی منجمد شده و از بین می روند. از مهم ترین مزایای این روش این است که شما نیاز به هیچ دوره نقاهتی نخواهید داشت.

7- لیپوسونیکس

در این روش از برش، شکاف و ساکشن استفاده نمی شود، بلکه با استفاده از انرژی فراصوت متمرکز، سلول های چربی زیر پوست را هدف قرار داده و سلول های چربی را تخریب می کند، سپس سلول های تخریب شده را از راه کبد متابولیزه می کند.

8- لیپوساکشن هوای فشرده یا لیپتوماتیک

در این روش، ارتعاشات لوله ی ساکشن نقش اصلی را به عهده دارند. این عمل، آسیب به رگ ها و عروق محیطی را به حداقل می رساند و نسبت به روش های قدیمی، عوارض کمتری به دنبال دارد.

همچنین در روش لیپتوماتیک، دستگاه با سه نوع جنبش زیگزاگی، چرخشی و ارتعاشی، سلول های چربی را به دقت می شکند و باعث تحریک کلاژن سازی پوست می شود.

9- لیپوساکشن قدرتی یا پال

در این روش با استفاده از نیروی مکانیکی (نوعی کانولا که قابلیت حرکات رفت و برگشتی دارد) چربی ها به صورت یکنواخت تخریب و خارج می شوند.

ظرافت و دقت این عمل از سایر روش ها بیشتر است، زیرا نیازی به اعمال فشار از سوی جراح نیست و این عمل، بر عهده ی ارتعاشات لوله ی ساکشن قرار می گیرد. این روش همچنین به نام های لیپوساکشن به روش پال یا گاها لیپوماتیک نیز شناخته شده است.

لیپوساکشن قدرتی یا پال

مزایا لیپوساکشن

لیپوساکشن، در سال های اخیر به علت مزایایی که نسبت به سایر روش ها دارد، طرفداران زیادی پیدا کرده است که از جمله مهم ‌ترین آنها می توان به سرعت تاثیر آن، دوره نقاهت کوتاه مدت، نتایج ماندگار و حذف چربی از نقاط دشوار اشاره کرد که به شما در ایجاد اندامی مناسب کمک می کند.

معایب لیپوساکشن

لیپوساکشن، عملی تهاجمی است که توسط پزشک متخصص انجام می شود و شما باید در انتخاب پزشک دقت لازم را داشته باشید، زیرا در صورت انجام عمل لیپوساکشن زیر نظر کسی که تخصص کافی در این زمینه ندارد، می تواند نتایج و عوارض عمل لیپوساکشن را جبران ناپذیری کند.

از جمله مهم ترین معایب لیپوساکشن عبارتند از:

  • ترومبوآمبولیسم
  • ایجاد زخم و سوختگی
  • بروز عفونت
  • صدمه دیدن سایر اندام های بدن
  • آمبولی چربی
  • ورم

نکات مهمی که باید در انجام لیپوساکشن بدانید!

  • عمل لیپوساکشن برای افراد زیر ۱۸ سال و بالای ۷۰ سال به هیچ وجه توصیه نمی شود.
  • تا چند روز بعد از انجام عمل، از انجام فعالیت های ورزشی خودداری کنید.
  • قبل از انجام عمل، آزمایشات لازم را انجام داده و پزشک را در جریان داروهایی که مصرف می کنید قرار دهید.
  • بعد از عمل لیپوساکشن از گن های مخصوص استفاده کنید.

چه افرادی نباید عمل لیپوساکشن را انجام دهند؟

افراد قبل از انجام عمل لیپوساکشن باید مورد آزمایش قرار بگیرند تا در صورت داشتن بیماری های زیر، از انجام این عمل خودداری کنند:

  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند.
  • افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی هستند.
  • افرادی که جریان خون محدودی دارند.
  • افرادی که مبتلا به دیابت هستند.

انتخاب بهترین روش لیپوساکشن

انتخاب بهترین روش لیپوساکشن

اکنون که با انواع روش های لیپوساکشن آشنا شده اید؛ باید بدانید که اولین گام برای انجام این عمل جراحی، انتخاب پزشک مناسب است. شما می توانید با بررسی سابقه ی پزشک، تعداد عمل های موفق و مدارک دوره های آموزشی که گذرانده است؛ پزشکی حاذق را انتخاب کنید.

گام دوم برای داشتن یک عمل موفقیت آمیز، مشورت با پزشک مربوطه برای انتخاب مناسب ترین روش لیپوساکشن است. پزشک باید با توجه به شکل و فرم بدن، میزان چربی ناحیه ی موردنظر و مقدار چربی که باید تخلیه شود و همچنین سوابق سلامتی شما، انتخابی مناسب را برای سلامتی و زیبایی شما انجام خواهد داد.

اهمیت مشورت با پزشک متخصص برای لیپوساکشن

عمل لیپوساکشن به منظور چربی زدایی با روش های مختلف انجام می شود، که هر کدام از روش های ذکر شده در این مقاله می‌تواند بر اساس وضعیت فرد مورد استفاده قرار بگیرد.

نکته قابل توجه در انجام این عمل، مشورت با پزشک متخصص در این زمینه و رعایت نکات لازم برای بعد از عمل است، که باید به آن توجه داشته باشید تا بهترین نتیجه را کسب کنید.

سوالات رایج در مورد لیپوساکشن و پاسخ به آنها

آیا بعد از عمل لیپوساکشن، پوست دچار افتادگی می شود؟

بله، اگر چربی زیادی از بدن شما خارج شده یا پوست ترک خورده دارید، ممکن است بعد از عمل دچار افتادگی پوست شوید.

آیا عمل لیپوساکشن باعث کاهش وزن می شود؟

خیر، لیپوساکشن فقط سایز شما را کم می کند و هرگز باعث کاهش وزن نمی شود.

آیا چربی ها مجددا بعد از عمل لیپوساکشن بر می گردد؟

بله، در صورت عدم رعایت رژیم غذایی، سلول های باقی مانده چربی اضافی را در خود ذخیره کرده و می تواند به حالت قبل بر گردد.

متفرقه



دکتر فرشاد مختاری نژادمشاهده نوشته ها

دکتر فرشاد مختاری نژاد

تخصص جراحی عمومی - دکترای حرفه‌ای پزشکی | محتوای فوق زیرنظر دکتر فرشاد مختاری نژاد متخصص جراحی عمومی و دکترای حرفه ای پزشکی با شماره نظام پزشکی: 109793 نگاشته شده است. درباره ما - فیس بوک - اینستاگرام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با دکتر: ۰۹۳۹۴۲۱۶۱۹۹