عمل لاغری چیست + آشنایی با انواع جراحی لاغری

عمل لاغری چیست + آشنایی با انواع جراحی لاغری

چاقی از بیماری های مزمن است که توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک اپیدمی توصیف شده است و در میان بزرگسالان، نوجوانان و کودکان در ابعاد جهانی در حال شیوع می باشد.

چاقی ضمن اینکه خود عامل خطر است، بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، دیابت، فشار خون بالا، سکته مغزی و … را نیز به همراه دارد و بر اساس آمار باعث کاهش طول عمر تا ده سال نیز می شود. بر اساس آمار سالانه بیش از هفت هزار ایرانی برای رها شدن از چاقی، به سراغ عمل لاغری می روند.

در حال حاضر از انواع عمل های لاغری به عنوان یک درمان موثر برای چاقی مفرط استفاده می شود و می توان به کمک آن ها اضافه وزن را در هر سنی مدیریت نمود.

اثر بخشی این روش درمانی نه فقط برای کاهش وزن، بلکه بر روی سلامت روانی نیز بسیار مورد بحث بوده است. در صورتی که شما نیز علاقه مند هستید از جدیدترین روش ها و جراحی های لاغری مطلع شوید، در ادامه این مقاله از تاپ کلینیک همراه ما باشید.

عمل لاغری چیست؟

عمل لاغری به مجموعه ای از روش های جراحی گفته می شود که طی آن ها در بافت های معده، روده و دیگر بخش های دستگاه گوارش، تغییراتی ایجاد می شود که نتیجه آن کاهش وزن و درمان چاقی خواهد بود.

تمامی روش هایی که برای لاغری به کار می رود، تحت بیهوشی توسط یک جراح لاغری و یا باریاتریک صورت می گیرد.

عمل لاغری چیست؟

آشنایی با انواع جراحی لاغری

به منظور کاهش وزن روش های مختلفی وجود دارد؛ از آنجایی که رعایت رژیم غذایی و ورزش کردن کمی زمانبر است، بسیاری از افراد برای دستیابی سریع تر به نتیجه مطلوب و درمان چاقی مفرط به سراغ عمل های لاغری می روند.

پزشک بر اساس شرایط بیمار و میزان اضافه وزن او از روش های مختلفی استفاده می کند. در ادامه پیرامون برخی از جدیدترین و رایج ترین عمل های لاغری توضیحاتی را آورده ایم.

عمل لاغری بای پس معده

این عمل از روش های قدیمی اما در عین حال رایج است که جزو شناخته شده ترین عمل های لاغری می باشد که به دو صورت انجام می شود. در روش اول که روشی بدون بازگشت است، بخش بالای معده بریده می شود و مری به باقی مانده معده متصل می شود.

بدیهی است که در این روش حجم زیادی از معده کم می شود؛ به طوری که فقط قادر به جای دادن 28 گرم غذا در خود خواهد بود. معده با این اندازه، نه تنها نمی تواند غذای زیادی را در خود جای دهد، بلکه نمی تواند به اندازه گذشته نیز جذب کند.

ضمن اینکه در این روش بخش ابتدایی روده نیز بریده می شود و به معده متصل می گردد؛ کم شدن بخش زیادی از معده و روده منجر به کم شدن میزان هضم و جذب غذا می شود.

این عمل دارای برخی عوارض از جمله سوء تغذیه در نتیجه کاهش جذب ویتامین ها و همینطور ایجاد فتق، سنگ صفراوی، سندروم دامپینگ و … است.

در روش دوم عمل بای پس معده، 80 درصد معده حذف می شود، ضمن اینکه بخش زیادی از روده نیز بریده می شود. از همین رو بخش زیادی از دستگاه گوارش حذف می شود که نتیجه آن کم شدن غذای مصرفی و محدود شدن جذب غذا در بدن است.

این عمل برای افراد با چاقی مفرط و BMI بالای 50 انجام می شود و دارای عوارض احتمالی شامل خونریزی زیاد، عفونت، مشکلات تنفسی، سوء تغذیه، فتق، استفراغ و … است.

آشنایی با انواع جراحی لاغری

عمل لاغری باندینگ شکمی قابل تنظیم

در این روش یک باند مشابه با یک کمربند در قسمت بالایی معده قرار می گیرد که کارایی آن تنگ کردن ورودی معده است و نتیجه آن محدود کردن غذای دریافتی فرد می باشد.

این باند قابل تنظیم است و همینطور پزشک می تواند آن را از بدن فرد خارج کند. بنابراین می توان گفت عمل باندینگ شکمی قابل تنظیم از عمل های لاغری ساده است و نسبت به روش های دیگر نیز تاثیر کمتری در لاغری دارد.

از عوارض مهم این عمل جراحی لاغری، می توان به بازگشت چاقی، عفونت حلقه در معده، جا به جایی حلقه، تهوع و استفراغ و … اشاره کرد.

عمل اسلیو معده یا گاسترکتومی

عمل اسلیو معده، عملی می باشد که در آن معده به صورت یک آستین و یا تیوپ برش می خورد. بدیهی است با کمتر شدن حجم معده فرد، میل او به دریافت غذا و کالری کمتر می شود. پرخوری کردن پس از عمل اسیو ممکن است منجر به بازگشت چاقی شود.

جراحی پلیکاسیون معده

در این عمل لاغری معده همچون یک دامن پلیسه زده می شود تا فضای داخلی معده کمی تنگ تر شود و میزان کالری دریافتی توسط فرد کاهش پیدا کند. از عوارض این روش نیز بازگشت وزن می باشد و به افرادی که BMI آن ها بین 35 الی 40 است، توصیه می شود.

آشنایی با انواع جراحی لاغری

جراحی بای پس روده از عمل های لاغری

جراحی لاغری بای پس روده معمولا پس از عمل اسلیو معده انجام می شود و در آن حدود سه چهارم روده کوچک بریده می شود؛ از آنجایی که محل ترشح آنزیم های پانکراس و صفرا در کنار یکدیگر قرار دارد، با ترکیب شدن این آنزیم ها با یکدیگر، بدن کالری کمتری دریافت می کند.

از عوارض این عمل جراحی نیز سوء تغذیه و کمبود ویتامین و مواد معدنی در بدن می باشد و همینطور فرد باید پس از این عمل جراحی، رژیم غذایی سختی را رعایت کند.

عمل لاغری لیپوماتیک یا پیکرتراشی

از دیگر عمل های لاغری، لیپوماتیک یا پیکر تراشی است که طی آن چربی های موضعی بدن تخلیه می شود؛ این روش بدون درد و بدون خونریزی انجام می شود و نتیجه آن کاهش سایز بدن می باشد، ضمن اینکه نسبت به دیگر روش ها از جمله لیپوساکشن دقیق تر عمل می کند.

در این روش برای تخلیه چربی ها سوراخ هایی را در اعضای داخلی بدن ایجاد می کنند و از عوارض آن می توان به ایجاد التهاب، آمبولی ریه، کبودی پوست و … اشاره کرد.

عمل لیپوساکشن یا لیپوپلاستی

این عمل نیز همانند لیپوماتیک با هدف خروج چربی های اضافه از برخی مناطق خاص در بدن انجام شود و فرد ممکن است پس از جراحی عوارضی شامل کبودی، آسیب دیدن اعصاب، شل شدن و افتادگی پوست و … را تجربه کند.

عمل ابدومینوپلاستی – جراحی زیبایی شکم

در این عمل، چربی ها و پوست اضافه از روی شکم حذف می شود و عضلات تنگ تر می گردد. افرادی که پوست شکم آن ها به دلایل مختلفی دچار افتادگی شده است، برای این عمل لاغری کاندیدای مناسبی هستند.

آشنایی با انواع جراحی لاغری

بالون معده از عمل های لاغری

از دیگر عمل های رایج لاغری، بالون معده است که در آن یک بالون سیلیکونی در معده قرار می گیرد تا حجمی از معده را اشغال کند. در واقع وجود این بالن در معده سبب می شود که فرد کمتر غذا بخورد و برای مدت زمان طولانی تری احساس سیری داشته باشد.

این روش برای افراد با BMI 30 الی 40 توصیه می شود و منجر به کم شده 15 درصد از وزن اولیه فرد می گردد.

آسپیراسیون

از عمل های جدید لاغری، آسپیراسیون است که به فرد این امکان را می دهد پس از غذا خوردن بخشی از کالری دریافتی را از معده خود خارج کند. در این عمل متخصص آندوسکوپی، لوله کوچکی را در معده بیمار قرار می دهد که فرد به کمک آن قادر به خارج کردن درصدی از کالری مصرف شده در هر وعده غذایی می باشد.

این روش برای افراد با BMI 35 به بالا مناسب است و به بیماران کمک می کند تا در طول یکسال، 16 درصد از وزن خود را از دست بدهند. به عقیده پزشکان این روش ساده و بی خطر است و به افراد کمک می کند تا عادات غذایی بهتری را برای خود انتخاب کنند.

چه کسانی کاندیدای عمل لاغری هستند؟

برای اینکه متوجه شوید آیا کاندیدای مناسبی برای عمل های لاغری هستید یا خیر، ابتدا باید BMI  بدنی خود را بررسی کنید. افرادی که شاخص توده بدنی و یا BMI  آن ها بالای 40 است، کاندیدای مناسبی برای جراحی های لاغری هستند.

اگر شما جزو دسته ای از افراد با BMI بالای 35 و با برخی شرایط همچون ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت، کبد چرب، فشار خون، اختلالات تنفسی، آرتروز و … هستید نیز می توانید با مشورت با پزشک از عمل جراحی مناسب خود استفاده کنید.

آشنایی با انواع جراحی لاغری

سخن آخر

به کمک عمل های جراحی زیبایی شما قادر خواهید بود که بیماری مزمن چاقی را برای همیشه درمان کنید و به تناسب اندام ایده آل خود دست پیدا کنید. جراحی های لاغری ضمن اینکه به زیباتر شدن اندام فرد کمک می کنند، منجر به افزایش اعتماد به نفس او نیز می گردند.

از سویی دیگر در پی کاهش وزن، فرد قادر خواهد بود به فعالیت هایی که قبلا از انجام آن ها ناتوان بوده است، بپردازد.

همه شما عزیزان می توانید، از طریق راه های ارتباطی ما در اینستاگرام، تلگرام، واتس اپ و یا تماس با شماره 09394216199 از مشاوره و راهنمایی رایگان در مورد جراحی های لاغری بهره مند شوید.

سوالات متداول

آیا عمل های لاغری دارای عوارض نیز می باشند؟

بدیهی است افراد پس از عمل های جراحی لاغری، برخی عوارض کوتاه مدت و یا بلند مدت را تجربه کنند اما موضوعی که وجود دارد این است که تمامی این عوارض توسط پزشک قابل کنترل هستند و در مدت زمان چند ماه برطرف می شوند.

ابدومینوپلاستی



دکتر فرشاد مختاری نژادمشاهده نوشته ها

دکتر فرشاد مختاری نژاد

تخصص جراحی عمومی - دکترای حرفه‌ای پزشکی | محتوای فوق زیرنظر دکتر فرشاد مختاری نژاد متخصص جراحی عمومی و دکترای حرفه ای پزشکی با شماره نظام پزشکی: 109793 نگاشته شده است. درباره ما - فیس بوک - اینستاگرام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با دکتر: ۰۹۳۹۴۲۱۶۱۹۹