بیهوشی در جراحی بینی چگونه است؟

بی هوشی در رینوپلاستی

عمل بینی امروزه یکی از پر طرفدار ترین جراحی های زیبایی محسوب میشود که نیازمند بیهوشی است. به همین دلیل بسیاری از افراد از بیهوشی حین عمل و انجام جراحی ترس دارند. اگر قصد جراحی بینی دارید ولی از بیهوشی ترس دارید، آگاهی و اطلاعات کافی در این زمینه به شما کمک میکند تا به ترستان غلبه کنید. در این مقاله سعی بر آن داشتیم تا آنچه در مورد بیهوشی حین جراحی بینی نیاز است در اختیارتان قرار دهیم، مطالبی چون انواع بیهوشی، نکاتی که باید قبل از جراحی بینی باید رعایت کنید، عوارض بیهوشی، عملیاتی که برای بیهوشی انجام میشود، و جراحی بدون بی هوشی و با بی حسی، در ادامه با ما همراه باشید .

جهت دریافت مشاوره رایگان و رزرو وقت از تاپ کلینیک از طریق شماره زیر با ما در ارتباط باشید.

09394216199

انواع سطوح بیهوشی

قدیمی ترین داروی بیهوشی به نام هالوتان است این داروی بیهوشی نسبت به داروهای قبل تر از خودش مانند اتر و … بسیار مناسب تر بوده است. امروزه استفاده از نسل های جدیدتر داروهای استنشاقی بیهوشی از حمله سووفلوران و دسفلوران هم از لحاظ اثرات و عوارض و… نسبت به داروهای قبلی بهتر هستند.

عمل بینی معمولا در بازه زمانی یک الی یک و نیم ساعت انجام می شود از این رو فرد می بایست در بیهوشی قرار گیرد تا جراح بتواند با آرامش بینی  زیباجو را جراحی کند.

بیهوشی در سه سطح انجام می گیرد:

  1. بی حسی موضعی
  2. آرام بخش وریدی
  3. و بیهوشی عمومی

بیهوشی در جراحی بینی

بیهوشی عمومی چگونه انجام می شود؟

در ابتدا یک سوزن پلاستیکی نرم و باریک به کمک سوزن فلزی درون رگ شما وارد می شود.

سوزن فلزی سپس خارج شده و لوله پلاستیکی ظریف که به یک دریچه یک طرفه مجهز است درون رگ باقی می ماند.

این دریچه یک طرفه از بیرون آمدن خون از رگ و یا برگشت مایع تزریقی جلوگیری می کند. ورود سوزن به داخل پوست دست یا ساعد کمی درد دارد. اما بعد از خروج سوزن از درون لوله پلاستیکی آنچه در درون رگ باقی میماند دردی نخواهد داشت.

برای کاهش درد خفیف ناشی از تزریق سوزن به رگ می توانید یک یا دو ساعت قبل از عمل پشت دست چپتان کرم بی حس کننده املا (حاوی لیدوکائین) بمالید.

به این ترتیب قبل از عمل، در طول عمل یا حتی بعد از عمل، هر گونه سرم یا مایع دیگری که برای شما لازم است، بدون نیاز به رگ گیری مجدد، به بدن شما تزریق می شود.

داروهای بیهوشی، داروهای ضد درد، داروهای شل کننده عضلانی، داروهای آرامبخش، آنتی بیوتیک، سرم و حتی در صورت لزوم (اما به ندرت) خون از جمله مایعاتی هستند که ممکن است بسته به علائم حیاتی بدن از طریق این مجرای باریک به رگ وارد شوند. این لوله پلاستیکی توسط نوار چسب، محکم به پوست چسبیده میشود تا از رگ بیرون نیاید.

بیهوشی در جراحی بینیقبل از تزریق داروی بی هوشی، یک ماسک اکسیژن روی بینی و دهان شما قرار داده می شود تا چند ثانیه ای تنفس کنید و اکسیژن خونتان تا حدی بالا رود.

چند دقیقه بعد از اینکه داروی بی هوشی وارد بدنتان شد، کم کم به خواب عمیقی فرو می روید .این خواب با خواب معمولی تفاوت هایی دارد.

خواب طبیعی با یک صدای بلند، یک ضربه یا یک عامل تحریک کننده از بین میرود و شما هوشیار میشوید اما وقتی شما بی هوش هستید هیچ دردی را احساس نمی کنید، هیچ صدایی را نمی شنوید و هیچ چیز شما را بیدار نمی کند. این بی هوشی و بی دردی تا زمانی که داروهای بی هوشی به شما تزریق می شوند باقی خواهد بود، در ادامه به بررسی مزایا و عوارض بیهوشی عمومی میپردازیم:

مزایای روش بیهوشی عمومی:

  • بدون درد و حس کردن فرآیند عمل بینی
  • نظارت بر سیستم‌های بدن توسط متخصص بیهوشی
  • محافظت از راه تنفس و ریه توسط لوله تنفسی

عوارض بیهوشی

حالت تهوع و استفراغ: از عمومی ترین پیامدهای ناشی از بیهوشی حالت تهوع و استفراغ است.

عموما این حالت در ۲۴ ساعت اول پس از عمل جراحی رخ می دهد و به ندرت دیده شده تا چند روز ادامه یابد. این عوارض ناشی از داروی بیهوشی است که البته در حال حاضر به دلیل اینکه از بهترین داروهای بیهوشی در کشور استفاده می شود، استفراغ و تهوع ناشی از بیهوشی بسیار کم شده است.

احساس لرز: در علم پزشکی هیپوترمی همان احساس لرزی است که زمان به هوش آمدن گفته می شود. حتما شما نیز بدون بیهوشی عمومی آن را تجربه کرده اید، حس لرز و مورمور شدن که در سطح پوست با دادنه دانه شدن پوست و سیخ شدن موهای روی پوست خود را نشان می دهد.

گلودرد: زمان به هوش آمدن گلودرد دیگر از عوارض بیهوشی عمومی به است. که اغلب ممکن است با گرفتگی خفیف صدا و خشکی دهان نیز همراه باشد.

سردرد: این عارضه در بیهوشی های موضعی رخ می دهد. سردرد، سرگیجه و خواب آلودگی کوتاه مدت، تجربه ای مشترک در اغلب افراد تحت بیهوشی موضعی است.

درد عضلانی: قرار گرفتن نامتعارف اندام ها در زمان جراحی سبب بروز درد در قسمت شانه ها ، پشت و قفسه سینه می شود معمولا این درد ها پس از ۲ الی ۳ روز بدون نیاز به داروی خاصی از بین می رود.

در افراد سیگاری این مشکلات بیشتر دیده میشود و همچنین در برخی افراد که بیماری های زمینه‌ای از جمله فشار خون مزمن، بیماری‌های قلبی زمینه‌ای، نارسایی قلبی پیشرفته، نارسایی ریه، ضایعات مغزی و … دارند نیز بیهوشی می‌تواند پیامدهای خاص خود را داشته باشند.

بیهوشی در جراحی بینیکنترل علائم حیاتی بیمار هنگام بیهوشی

هنگامی که شما بی هوش هستید یک گیره فلزی به یکی از انگشتان دست یا پایتان وصل است که اکسیژن خون را اندازه گیری می کند. بازوبند فشار خون آماده روی بازوهایتان قرار گرفته و هر چند دقیقه یکبار در حین جراحی فشار خونتان اندازه گیری می شود.

دمای بدن، ضربان قلب، سرعت تنفس، میزان دی اکسید کربن بازدمی و فعالیت های مغز با استفاده از دستگاه های پیشرفته اتاق عمل به دقت توسط تیم بی هوشی و جراحی مورد پایش قرا می گیرند و در صفحات نمایشگر لحظه به لحظه نمایش داده شده و ثبت می گردند.

علاوه بر این چسبهای خاصی روی قفسه سینه قرار می گیرند که به دستگاه مانیتور نوار قلبی متصل است و نوار قلب شما را در طول عمل به جراح نشان می دهد.

ریکاوری – به هوش آمدن

وقتی که به هوش می آیید در اتاق ریکاوری یا احیا هستید. سرم به شما وصل است و روی بینی آتل پلاستیکی و زیر بینی گاز استریل قرار گرفته است. در این اتاق به مدت چند دقیقه تحت نظر قرار می گیرید تا به طور کامل به هوش آیید.

عموما  گلودرد خفیفی شبیه آنچه در هنگام سرماخوردگی احتمالا تجربه کرده اید در این مرحله احساس می کنید که به علت وجود لوله پلاستیکی در گلو هنگام جراحی است. این درد معمولا ظرف چند ساعت و یا نهایتا ظرف یکی دو روز برطرف می شود.

توصیه های قبل از عمل

  • دو هفته قبل از عمل نباید از آسپرین استفاده کنید.
  • دخانیات و نیکوتین موجب تنگ شدن رگهای خونی می شود و همچنین موجب اختلال گردش خون شده، بنابراین حداقل ۲ هفته قبل از عمل بینی از استفاده آن اجتناب کنید.
  • 8 ساعت قبل از عمل ، از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید.
  • روز قبل از عمل به میزان کافی آب بنوشید.
  • شب قبل از عمل دوش بگیرید. علاوه بر تمیز شدن بدن می تواند به ریلکس شدنتان نیز کمک کند.
  • بدون لاک ناخن باشید.
  • حتما راه های رسیدن به محل کلینیک و یا بیمارستانی که قرار است بروید را بررسی کنید تا در روز عمل استرس نداشته باشید.
  • در روز عمل هیچگونه زیورآلاتی نباید همراه شما باشد.
  • از خوردن و آشامیدن در روز عمل جدا خودداری کنید.
  • آزمایش و مدارک پزشکی خود را در روز عمل به همراه داشته باشید.

بیهوشی در جراحی بینی

کلام آخر

با توجه به پیشرفت دارو ها و روش های بیهوشی در کشور، با اعتماد به جراح خود و پزشک بیهوشی خود، و رعایت نکات قبل از عمل  سعی کنید آرامشتان را قبل از جراحی بینی حفظ کنید و با رعایت نکات بعد از عمل که در بالا ذکر شد، روند بهبودی خود را سرعت ببخشید.

امید است با خواندن مطالب بالا در مورد بیهوشی و مزایا و عوارض آن، ریکاوری و نکات قبل و بعد از عمل، بتوانید بر ترس خود نسبت به بیهوشی غلبه کنید و جراحی خوبی را سپری کنید.

شما می توانید جراحی بینی خودتان را به دست جراحان  متخصص ما در تاپ کلینیک بسپارید و مطمئن باشید که، به بهترین و جدیدترین شیوه جراحی خواهید شد.

همچنین در صورت داشتن هر گونه سوال در این زمینه میتوانید از طریق شماره زیر با کارشناسان ما تماس گرفته و از خدمات مشاوره رایگان ما بهرمند شوید.

09394216199

سوالات متداول بی هوشی در رینوپلاستی

چه نوع بی هوشی برای من مناسب است؟

نوع بی هوشی شما بسته به عمل و تشخیص متخصص بیهوشی تعیین می شود. البته در جراحی زیبایی بینی عموما از بی هوشی عمومی استفاده می شود.

عوارض بی هوشی در رینوپلاستی چیست؟

عوارض بی هوشی شامل:حالت تهوع و استفراغ، احساس لرز، گلو درد، سردرد و درد عضلانی است.

بیهوشی عمومی چگونه انجام می شود؟

در بی هوشی عمومی به شما ماده بی هوش کننده را از طریق استنشاق یا رگ های وریدی وارد می کنند.

رینوپلاستی



دکتر فرشاد مختاری نژادمشاهده نوشته ها

دکتر فرشاد مختاری نژاد

تخصص جراحی عمومی - دکترای حرفه‌ای پزشکی | محتوای فوق زیرنظر دکتر فرشاد مختاری نژاد متخصص جراحی عمومی و دکترای حرفه ای پزشکی با شماره نظام پزشکی: 109793 نگاشته شده است. درباره ما - فیس بوک - اینستاگرام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با دکتر: ۰۹۳۹۴۲۱۶۱۹۹